El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat (CCAM) ha elaborat una guia amb les obertures permeses al Comerç a partir del 8 de juny i les condicions que s’han de complir en les diferents fases, tant per al comerç, com a la restauració.

Tant en fase 2, com en fase 3, poden obrir tots els establiments comercials i la diferència està en l’aforament permès en cada cas. El document del CCAM també inclou una guia sobre les mesures higiènic-sanitàries i recomanacions per a les rebaixes i promocions.

FASE 2 COMERÇ

  • No és necessària cita prèvia.
  • Cal establir un horari d’atenció al públic prioritari per als majors de 65 anys.
  • Cal limitar l’aforament al 40% i en cas de diverses plantes, s’ha de complir el percentatge a cada planta.
  • És obligatori indicar l’aforament màxim del local i assegurar-ne el compliment.
  • En centres i parcs comercials, l’aforament es limita al 30% a les zones comunes i al 40% a cada local.
  • Els mercats de marxants poden obrir si ho autoritza l’Ajuntament corresponent, sempre que es limiti el nombre de parades a un terç de l’habitual.


FASE 2 RESTAURACIÓ

  • Es permet el consum a l’interior de bars i restaurants, però amb un aforament màxim del 40%.
  • No està permès consumir a la barra.
  • Les terrasses a l’aire lliure poden obrir, limitant al 50% les taules. L’ocupació màxima serà de 10 persones per taula o agrupació.


FASE 3 COMERÇ

  • No és necessària cita prèvia.
  • Cal establir un horari d’atenció al públic prioritari per als majors de 65 anys.
  • Cal limitar l’aforament al 50% i en cas de diverses plantes, s’ha de complir el percentatge a cada planta.
  • És obligatori indicar l’aforament màxim del local i assegurar-ne el compliment.
  • En centres i parcs comercials, l’aforament es limita al 40% a les zones comunes i al 50% a cada local.
  • Els mercats de marxants poden obrir si ho autoritza l’Ajuntament corresponent, sempre que es limiti el nombre de parades a la meitat de l’habitual.


FASE 3 RESTAURACIÓ

  • Es permet el consum a l’interior de bars i restaurants, però amb un aforament màxim del 50%.
  • En fase 3 ja està permès consumir a la barra, sempre que es garanteixi la distància de 2 metres entre persones.
  • Les terrasses a l’aire lliure poden obrir, limitant al 75% les taules. L’ocupació màxima serà de 20 persones per taula o agrupació.
  • Discoteques i locals d’oci nocturn poden obrir amb un màxim d’un terç de l’aforament. No està permès ballar, però es pot instal·lar taules a la pista de ball.

Per a més detall clicar aquí.